Kosten Rabo Totaalpakket van de Rabobank worden met 26% verhoogd

Op 7 september kreeg ik een brief in de bus van de Rabobank dat de betaalpakketten van de Rabobank vernieuwd zouden zijn. Tot nu toe had ik een Rabo Totaalpakket van de Rabobank. Tot mijn verbazing kwam het Rabo Totaalpakket in de nieuwe betaallijn van de Rabobank weer terug. Ik heb geprobeerd te kijken wat de verschillen waren, maar kon er geen vinden. Toen dus maar een afspraak met de Rabobank gemaakt.

De vriendelijke medewerkster van de Rabobank kon mij vandaag ook niet vertellen wat precies de verschillen waren tussen het oude pakket en het nieuwe pakket. Ik heb daarop een belangrijk verschil blootgelegd: de prijs! Ik heb een Totaalpakket met één extra pas voor Leann. Tot op heden betaalde ik daar EUR 9,55 per kwartaal voor. Geloof het of niet, maar het nieuwe Rabo Totaalpakket kost maar liefst EUR 10,10 + EUR 1,95 voor de extra pas = EUR 12,05. Een snel rekensommetje leert ons dus dat het pakket met ogenschijnlijk precies dezelfde service met (EUR 12,05 – EUR 9,55) / EUR 9,55 * 100% = 26,18% is gestegen. U begrijpt dat ik van verbazing van mijn stoel viel!

Op dit moment heersen er nogal wat stigma’s over banken; vooral waar het aankomt op de bonuscultuur. Dat zaken duurder worden en dat er sprake is van inflatie kan ik mij goed voorstellen. Deze asociale verhoging van 26% valt bij mij echter totaal verkeerd en bevestigt de negatieve stigma’s die er op dit moment heersen. Maar ja… wat moet je? We kunnen niet meer zonder banken.

7 Comments

 1. Je hebt nog mazzel dat je daadwerkelijk naar je bank tóe kan! Nee, dan moet je zoals ik klant zijn bij SNS… Die hebben tegenwoordig alleen nog maar ‘winkels’, waar je de computer mag gebruiken om te internetbankieren en verder is het één grote reclamezuil voor hun producten (hypotheken, etc…). Die producten zou je overigens niet eens daar kunnen afnemen, want daar is geen personeel voor. Nee, dan moet je een afspraak maken en komen ze bij je thuis. Ondertussen kun je er geen cent krijgen (geen pinautomaat, daarvoor moet je naar de Hema, waar het ding zo ongelukkig staat dat alle klandizie mee kan kijken naar hoe en wat je pint), geen cent storten (dat zou via de post moeten) en zelfs je acceptgiro kun je nergens kwijt! Bedroevend! (Zeker voor de ouderen onder ons.)
  Het is een enorm gedoe om over te stappen, maar ik overweeg het serieus. Alhoewel, jouw verhaal onderstreept maar weer eens dat het gras elders echt niet groener is wat baken betreft…

  • Laat ik over één ding duidelijk zijn: ik ben zeer te spreken over de Rabobank. Hun service is voldoende en ik vind de Rabobank een solide bank.

   Echter, wanneer ze een grens bij mij overschrijden, laat ik dat niet zonder slag of stoot voorbij gaan en haal ik alles uit de kast om mijn verhaal door te laten klinken. Dat is wat ik vandaag heb gedaan.

   Het grote probleem is dat een verandering in cultuur nogal wat uitdagingen met zich meebrengt en niet van de ene op de andere dag is geregeld. Daar gaat tijd overheen. Dat neemt niet weg dat ik vooraan sta om signalen af te geven.

  • I don’t know. Rabobank is cancelling all accounts. You might have an account from the “new” payment line already. If not, you will be requested to change sooner or later or so I heard.

   • LOL, I got the letter today.

    I have a totaalpakket and they are actually telling me “this other one suits you better, we think! If you don’t react we will change you to the other pakket we think suits you best.” I wanna keep my old one kthxbi

    • See?? I told you that they were evil and would hunt you!! 😛

     I wonder how well they have looked into that advice. I asked them how they got to that advice, since I made frequent withdrawals in non Euro currency. Read the prospects well, because in the letter they don’t tell you that this Rabo DirectRekening charges €2 for each cash withdrawal in non Euro currency (like British Pounds or Mexican Pesos).

Comments are closed.